Het is bijna september en dat betekent dat het nieuwe sportseizoen bij Turnkring Volharding Berchem dichterbij komt. Hieronder vind je informatie om het seizoen bij onze club vlot te starten.

Wanneer start het seizoen?

Het nieuwe seizoen start in de week van 4 september 2023. Dit betekent dat de eerste training van je groep die week is. Bijvoorbeeld Kleuters Groenenhoek zullen het eerst sporten op 6 september omdat de training op een woensdag valt.

Moet ik de eerste training vroeger komen?

We vragen 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn. Dit geeft jou voldoende tijd om je voor te bereiden.

Onthaal bij de eerste training

Bij de eerste trainingen is er steeds een vrijwilliger aanwezig om je vragen te beantwoorden. Spreek hen gerust aan.

Wat draag je best tijdens het sporten?

In de turnzaal draag je sportvriendelijke turnkleding en geen te losse kledij. Een simpele sportshort en een t-shirt is perfect. Een hoodie, jeans, onesie, … belemmeren het sporten.

Juwelen en piercings mogen tijdens de turnles uit veiligheidsoverwegingen niet gedragen worden. Onze trainers helpen de gymnasten bij oefeningen.

Bij recreatievegymnastiek afdelingen draag je turnpantoffels of turn je blootsvoets.

Bij conditiegymnastiek kan je sportschoenen dragen met een zool die niet afgeeft op de vloer. Je sport namelijk op turnmatten. De sportschoen mag niet bevuild zijn met modder of straatvuiligheid.

Tussenkomst mutualiteit

Een aantal mutualiteiten geven een tussenkomst wanneer je aansluit bij een sportclub. Het attest om die tussenkomst te verkrijgen, wordt in de maand oktober verstuurd naar het mailadres dat het lid opgaf. Een duplicaat kan steeds aan het secretariaat gevraagd worden.

Een tussenkomst van de mutualiteit kan slechts één maal per kalenderjaar worden aangevraagd.

Sportongeval?

Wanneer je tijdens de turnles of je heen- en terugreis naar de turnzaal slachtoffer bent van een ongeval met lichamelijke letsels, dan vraag je aan je lesgever een ongevalaangifteformulier.
Deze aangifte moet je, ingevuld en ondertekend door je lesgever, behandelende arts en getuigen, binnen de 24 uur bezorgen aan het secretariaat. Dit kan digitaal via info@volhardingberchem.be of verzend de aangifte per post naar: Yvonne Dekoker - Itegembaan 18 bus 3 - 2590 Berlaar.

Je ongevalaangifte wordt dan onmiddellijk overgemaakt aan de verzekeraar die je persoonlijk zal aanschrijven met mededeling van je dossiernummer.

Aan de +15-jarigen vragen we om tijdens de turnles steeds de kids-ID-kaart of identiteitskaart mee te brengen. Bij een eventueel ongeval met overbrenging naar het ziekenhuis vergemakkelijkt dit de opname. Onkosten van doktersbezoek, behandeling in het ziekenhuis, geneesmiddelen, enz. kan je dan rechtstreeks opsturen naar de verzekeringsmaatschappij. Neem steeds fotokopieën van alle onkostenformulieren die je doorstuurt.

Bescherming van integriteit

Gezond sporten en het creëren van een ethisch sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Wij zetten in op een verantwoord en veilig klimaat binnen de club en zorg dragen over de integriteit van de leden. Elke persoon die ervaart dat zijn of haar integriteit binnen de club wordt bedreigd kan contact opnemen met: Dana Pynaerts en Sylvia Vennekens. Zij staan in om elke klacht te bespreken, te behandelen en je integriteit te vrijwaren. Je kan hen bereiken via api@volhardingberchem.be.

Deel dit bericht