Lidgeld

Hoeveel kost een lidmaatschap?

Inschrijven

Hoe schrijf ik mij in bij Volharding?

Turnzalen

Waar zijn de turnzalen gelegen?

Ongeval

Oeps, een sportongeval?

Bikschotelaan 134 Hoofdzetel Turnkring Volharding Berchem

Ons even voorstellen

Turnkring Volharding Berchem profileert zich als een recreatieve sportvereniging die steunt op drie pijlers: kwaliteit, teamwork en een prima sfeer.

Wij bieden daarom aan sportievelingen van alle leeftijden de kans om zich bij ons op turnvlak te komen uitleven: van peuters… tot volwassenen. Daarnaast vinden bij 1-2-Dance en Tumbling respectievelijk dansfanaten en liefhebbers van sprongreeksen op de lange mat hun gading, en bij Acro komen de turners zonder hoogtevrees dan weer aan hun trekken… Ons Demoteam ten slotte combineert al deze disciplines in een mooie choreografie.

We streven kwaliteit na in onze interne organisatie en clubwerking, onder de vleugels van GymFed, de Gymnastiekfederatie van Vlaanderen.

Lidgeld van Volharding Berchem

Sport toegankelijk maken en houden voor iedereen is een prioriteit van onze club. We houden het lidgeld zo laag mogelijk, maar bieden wel een training van uitstekende kwaliteit, dagelijks geleid door Bloso-VTS-gediplomeerde trainers.

Het lidgeld bestaat uit twee delen: basislidgeld + afdelingslidgeld.

Lidgelden zijn geldig voor één seizoen.

1. Basislidgeld

Je kan kiezen tussen volgende lidmaatschappen: Gymnast en daarbij horende afdeling(en) of Vrienden Van (steunende leden). Het basislidgeld is een éénmalige bijdrage tot het lidmaatschap “Gymnast”.

Je betaalt dus per seizoen één keer €50,00 ongeacht het aantal afdelingen waarin je traint.

2. Afdelingslidgeld

Aan elke afdeling waarbij je wenst te trainen, is afdelingslidgeld verbonden. Wens je te trainen bij meerdere afdelingen, dan tel je alle afdelingslidgelden op. Schrijf je online in en alles wordt voor jou berekend. Handig, toch?

Voorbeeld 1: Train je bij de Bengels? Dan betaal je één maal €50,00 (basislidgeld) plus €35,00 afdelingslidgeld Bengels = €85,00 om één seizoen te sporten bij de Bengels.

Voorbeeld 2: Train je bij de Bengels en Recreademo? Dan betaal je één maal €50,00 (basislidgeld) plus €35,00 afdelingslidgeld Bengels plus €45,00 afdelingslidgeld Recreademo = €130,00 om één seizoen bij twee afdelingen te sporten.

Inschrijven bij Volharding Berchem

Wanneer starten de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen?

De online inschrijvingen voor het nieuwe seizoen starten op 1 juli voor huidige leden. Vanaf 1 augustus zijn de inschrijvingen open voor iedereen. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Een afdeling is volzet. Kan ik mij nog inschrijven of op een wachtlijst plaatsen?

Zeker! Om de kwaliteit van de trainingen te garanderen, werken wij met een maximum toegelaten leden. Hierdoor zijn sommige afdelingen volzet.

Het is mogelijk om je op een wachtlijst te zetten gedurende het seizoen. Indien er dan een lid zijn lidmaatschap wijzigt of annuleert, contacteren wij je en kan je inspringen middenin het sportseizoen. Er is echter geen wachtlijst van toepassing bij de start van de inschrijvingen. De inschrijving is enkel bevestigd zodra de betaling is ontvangen. Betalen kan via het online inschrijvingssysteem = onmiddellijke bevestiging of betaling via overschrijving +/- 3 werkdagen na transactie.

Het sportseizoen is al bezig. Kan ik mij nog inschrijven?

Ja, natuurlijk! Het hele seizoen door kan je instappen bij Volharding Berchem.

Krijg ik korting op het lidgeld als ik me later inschrijf?

Begin je te trainen vanaf 1 februari? Dan wordt het afdelingslidgeld gehalveerd. Het basislidgeld blijft echter ongewijzigd. We leggen dit hieronder verder uit.

Waar liggen de turnzalen?

Turnzaal Groenenhoek

Bikschotelaan 134, Berchem

Turnzaal Boekenberg

Boekenberglei 279, Deurne

Turnzaal Deurne

Drakenhoflaan 160, Deurne

Turnhal De Sterre

Drabstraat 47, Mortsel

Sportongeval

Bij welke activiteiten ben je verzekerd?

Trainingen, demonstraties, oefeningen, kampioenschappen, competities, vriendschappelijke en andere wedstrijden, verplaatsingen, reizen, en activiteiten waarbij het publiek betrokken wordt (kerstmarkt, fuif, …).

Het normale traject van je verblijfplaats naar de plaats waar de activiteiten plaatsvinden, en omgekeerd. En dit met alle vervoermiddelen “te lande” (te voet, fiets, auto, …).

Als deelname aan een activiteit een ander vervoermiddel vraagt (vb. vlucht bij buitenlandse activiteit), dan geldt de dekking vervoermiddelen te water, op zee en in de lucht.

Wat moet ik doen bij een sportongeval?

Bescherming van integriteit

Gezond sporten en het creëren van een ethisch sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Wij zetten in op een verantwoord en veilig klimaat binnen de club en zorg dragen over de integriteit van de leden. Elke persoon die ervaart dat zijn of haar integriteit binnen de club wordt bedreigd kan contact opnemen met: Dana Pynaerts en Sylvia Vennekens. Zij staan in om elke klacht te bespreken, te behandelen en je integriteit te vrijwaren. Je kan hen bereiken via api@volhardingberchem.be.

Tussenkomst mutualiteit

Een aantal mutualiteiten geven een tussenkomst wanneer je aansluit bij een sportclub. Het attest om die tussenkomst te verkrijgen, wordt in de maand oktober verstuurd naar het mailadres dat het lid opgaf. Een duplicaat kan steeds aan het secretariaat gevraagd worden.

Een tussenkomst van de mutualiteit kan slechts één maal per kalenderjaar worden aangevraagd.

Clubkledij en wat draag ik best?

In de turnzaal draag je sportvriendelijke turnkleding en geen te losse kledij. Een simpele sportshort en een t-shirt is perfect. Een hoodie, jeans, onesie, … belemmerd het sporten.

Juwelen en piercings mogen tijdens de turnles uit veiligheidsoverwegingen niet gedragen worden. Onze trainers helpen de gymnasten bij oefeningen.

Bij recreatieve gymnastiek afdelingen draag je best turnpantoffels of turn je blootsvoets. Als je turnt met sokken aan, glijdt je heel snel uit.

Bij conditiegymnastiek kan je sportschoenen dragen met een zool die niet afgeeft op de vloer. Je sport namelijk op een turnmatten. De sportschoen mag niet bevuild zijn met modder of straatvuiligheid.

Geen piercings gymnastiek

Geen zichtbare piercings bij contactsport

Oversized kledij turnen

Vermijd oversized kledij zoals hoodies en onesie