covid19 richtlijnen Volharding Berchem

Als club trachten wij de trainingen zo normaal mogelijk te laten verlopen ondanks het coronavirus.

Door deel te nemen aan de trainingen aanvaard elk lid en ouder de genomen maatregelen. Dit is belangrijk voor een duidelijke communicatie en een vlotte samenwerking. Indien een lid positief is getest op SARS-CoV-2 worden de trainingen voor die bepaalde groep opgeschort voor 14 dagen. Het is dus belangrijk voor ieders gezondheid om eerlijk te zijn over de gezondheidstoestand van het lid.

Hieronder vind je de richtlijnen voor leden en de ouders.

Richtlijnen voor leden

 1. Sport niet en blijf thuis als je symptomen hebt die op COVID-19 kunnen wijzen, zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid. Ga pas weer sporten als het mag van je arts.
 2. Ontsmet je handen bij het binnenkomen en verlaten van de turnzaal.
 3. Mondmasker verplicht te dragen zodra je de turnzaal binnenstapt.
 4. Ouder dan 12 jaar? Voorzie zelf een mondmasker. Het mondmasker mag uit als je sport , behalve bij contactsport en je draagt altijd een mondmasker als je niet sport. Volg hier de instructies van de trainers.
 5. Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training.
 6. Bewaar steeds 1,5m afstand als je niet sport. Maar ook tijdens het sporten bewaar je zoveel mogelijk 1,5m afstand.
 7. Verlaat de turnzaal meteen na de training. Blijf niet nodeloos hangen in de turnzaal om te socializen.
 8. Omkleden doe je best thuis. Een jas of trui kan je wel steeds ophangen in de kleedkamer. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van de kleedkamers.
 9. Kom je zelf naar de les neem dan de afgesproken in en uitgang, volg het circulatie plan (ingang turnzaal Groenenhoek is de linkse deur en uitgang aan de rechterzijde).
 10. Ga thuis nog naar het toilet en was je handen 20 seconden met water en zeep. We proberen zo weinig mogelijk de toiletten in de turnzalen te gebruiken.

Richtlijnen voor ouders

 1. Ouders zijn niet toegelaten in de turnzaal. Een trainer wacht je kind op aan de ingang van de turnzaal. Na de training wordt je kind begeleid naar de uitgang van de turnzaal waar de ouder staat de wachten. We kijken erop toe dat de kinderen enkel de turnzaal verlaten als een ouder aanwezig is. (Ingang turnzaal Groenenhoek is de linkse deur en uitgang aan de rechterzijde).
 2. Breng je kind niet naar de training als een huisgenoot symptomen heeft of positief getest heeft op het virus. Ga pas weer sporten als het mag van de arts.
 3. Breng je kinderen alleen naar de turnzaal.
 4. Ouders dragen altijd een mondmasker.
 5. Bewaar 1,5m afstand van andere.
 6. Beperk je aanwezigheid op de sportlocatie. Verlaat de omgeving van de sportlocatie zo snel mogelijk na het afzetten of ophalen van je kind.
 7. Denk zeker aan een mondmasker voor je kinderen ouder dan 12 jaar.
 8. Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training.
 9. Informeer je kind over de algemene veiligheids- en hygiƫneregels en zorg dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen.
 10. Laat je kinderen thuis nog naar het toilet gaan en laat ze hun handen 20 seconden met water en zeep wassen.

Deel dit bericht