Een bomvolle zaal, elke zitplaats meer dan benut en zelfs enkele toeschouwers die rechtstaan. De Maneblusserscup in het Nekkerpark is traditioneel de laatste wedstrijd in het democircuit en trekt hierdoor veel kijklustigen om te zien wie naar huis gaat met de selectie voor de finale op de Best Show Teams-finale. In de namiddag passeerde het B-circuit op de gymvloer en rond zeven uur in de avond komt het A-circuit in actie. In totaal treden er zo’n 1100 gymnasten aan!

Tussen een lichtshow en wat wittezakdoekgezwaai door – de zaal was tijdens de wissels vol ambiance – lag de focus natuurlijk op de wedstrijd.

Onze club, Volharding Berchem, mocht de show als vierde stelen. De afgelopen wedstrijden zagen we dat ons Demoteam in een stijgende lijn zat. De resultaten werden elke wedstrijd beter, maar de kloof tussen 75pt en één stekje hoger met 84pt is groot. We kunnen dus concluderen dat het Demoteam bij de beste teams van de middencategorie zit.

De mimespelers kwamen uit hun doos en ze deden dat goed. Op enkele foutjes na legden ze een feilloze oefening af. De flikflak met dubbele salto op het einde kon op groot applaus rekenen.

Proficiat aan alle gymnasten en trainers voor de mooie prestaties afgelopen seizoen!

Heeeee Macarena! 🙂