familiezoektochtWat Frank Deboosere als de laatste zomerse dag had aangekondigd, werd het ook: onder een stralende zon vertrokken druppelsgewijs 18 ploegen samen met de Borgerhoutse Reuzekens om op zoek te gaan naar kleine details en spannende avonturen.

bestand-4-10-16-13-24-25

De tocht leidde hen doorheen Borgerhout extra-muros en dus ook door het Te Boelaerpark. Daar aangekomen was het gedaan met de vrijblijvende pret: telkens diende een Chinese vrijwilliger zich tegen een recordtempo rondom de spuitende fontein te steppen… Dit zorgde hier en daar voor leuke plaatjes.

bestand-4-10-16-13-26-25 img_0039

Onderweg kregen de deelnemers ook weetjes mee over gefrequenteerde locaties en bekende en minder bekende Borgerhoutenaren, allemaal terwijl er duchtig gezocht, gepuzzeld en gescoubidoud moest worden. Fieuw!

bestand-4-10-16-13-25-56

Na een omzwerving van zo’n 2 uurtjes kwamen de ploegen een voor een weer aan op onze vaste stek, het clublokaal. Plots schudden ze daar toch nog wel een extra vraag uit de mouw, zeker? Niet dat de deelnemers niet gewaarschuwd waren, hoor. img_0005

Natuurlijk had Frank ook wat regen voorspeld en wat in de sterren staat geschreven, komt ook altijd vroeg of laat uit. De ploeg De Badeendjes (what’s in a name) bleef onderweg net iets te lang talmen en kwam dan ook doorweekt aan in ons clublokaal. Gelukkig stond op dat moment de lekkere soep van Jenny al dampend voor hen klaar.

Twee croque monsieurtjes later werd de prijsuitreiking nog even spannend, aangezien het tot op de seconde werd uitgevochten. Maar er kon maar één de winnaar zijn en dat was, ondanks alles, de eenvrouwsploeg ‘Ingrid met het katertje’. Proficiat!