Outdoor sporten in groepen van 25 sporters

Vanaf zaterdag 8 mei staan er versoepelingen in het outdoor sporten op het programma. Outdoor sporten mag in groepen van 25 personen met onderling contact, ongeacht de leeftijd van de sporters. Wat moet je weten?

Outdoor sporten

Vanaf zaterdag 8 mei is het mogelijk om outdoor te sporten in grotere groepen van maximum 25 personen, exclusief de trainer(s). In deze groepen is onderling contact mogelijk voor zover dit noodzakelijk is in functie van de aard van de sport en in functie van de veiligheid van de sportbeoefening. Binnen deze groep is onderling contact ongeacht de leeftijd toegelaten. Voor, tijdens en na het sporten, blijft het samenscholingsverbod een belangrijke veiligheidsmaatregel.

Indoor sporten

Voor georganiseerde indoor sportactiviteiten voor kinderen tot 13 jaar, blijft de maximale grootte van een sportgroep 10 kinderen, exclusief de trainer(s). Binnen de sportbubbel is onderling contact toegelaten. Bij indoor sporten is een optimale ventilatie of verluchting een cruciaal element in een covid-veilig sportaanbod. Het gebruik van indoorinfrastructuren voor sportactiviteiten voor kinderen tot 13 jaar is gekoppeld aan een verplichte toelating door het lokale bestuur. Het advies om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen blijft gelden.Georganiseerde sportwedstrijden (competities, tornooien, interclubs, …) tussen clubs of verschillende sportgroepen zijn niet toegestaan. Kleedkamers en douches zijn niet toegankelijk, met uitzondering voor sportkampen.

Wat met mijn trainer?

Een trainer behoort niet tot één van de leden van de sportgroepen en mag geen verbindende factor zijn tussen deze groepen onderling (vb. gezamenlijk instructies geven). De trainer draagt zowel outdoor als indoor een mondmasker.

Bron: GymFed.be

Deel dit bericht