Starten bij Volharding Berchem

Beginnen sporten bij een club is meestal een hele voorbereiding. Wij helpen je op weg om een vliegende start te maken bij Turnkring Volharding Berchem. Hier vind je alle informatie gebundeld op één pagina. Van lidgeld tot start online inschrijvingen.

Wij raden je aan om de volledige pagina te lezen. Zo ben je meteen geïnformeerd. 😉

Snel vraag en antwoord

De inschrijvingen starten op 1 juli voor huidige leden en 1 augustus voor nieuwe leden. Wij raden je aan om online in te schrijven.

Wij werken niet met een wachtlijst / reservatie voor de inschrijvingen voor aanvang van het nieuwe seizoen.
Is het seizoen volop aan de gang? Dan kan je je registreren op een wachtlijst, indien de afdeling volzet is. Deze wachtlijst zorgt ervoor, wanneer een plaatsje vrijkomt, de eerste op de lijst wordt gecontacteerd. Deze wachtlijst wordt op 30 juni gereset en geeft je geen voorrang op de inschrijving nieuw seizoen.

Een goede vraag! En wij hebben meteen een antwoord op jou vraag. Op onze pagina “trainingsuren” vind je een overzicht van alle afdelingen met leeftijden vermeldt met leeftijd en geboortejaar. Waar je wil trainen is volledig naar jou keuze.

Ga naar de pagina

Ja! Je kan één keer gratis komen sporten bij een recreatieve afdeling zoals kleuters, benjamins, … (indien de afdeling niet volzet is). Je moet ons niet verwittigen. Spring gerust even binnen op de vermelde trainingsuren.
Proberen bij een selectie-afdeling? Mail ons even of spreek ons aan via Messenger.

Hoeveel je lidgeld bedraagt hangt af in welke afdeling je traint. Het basislidgeld bedraagt 50 euro. Daarbovenop komt het afdelingslidgeld. Hoeveel dat bedraagt vind je terug op de pagina “trainingsuren” en uiteraard op de overzichtspagina van de afdelingen.

Ga naar de pagina
Start met sporten bij Volharding Berchem

Vol ongeduld om te komen sporten bij Turnkring Volharding Berchem? Wij informeren je even over alle mogelijkheden zodat alles vlot kan verlopen.

De club heeft twee takken waar je kan komen sporten: recreatief en selectie. Iedereen is welkom bij onze recreatieve afdelingen en dit al vanaf 2,5 jaar. Vanwege reglementering is het niet mogelijk om kindjes jonger dan 2,5 jaar te laten sporten bij Turnkring Volharding Berchem. Maar wij kijken enorm uit zodra je de eerste stappen zet binnen onze club.

Binnen de selectie tak kan je enkel komen trainen nadat je een selectieproef hebt afgelegd. Een maand voor en/of na de grote zomervakantie organiseren onze selectie-afdelingen try-out weken. Iedereen is van harte welkom tijdens de try-out weken. Wil je inspringen bij een selectie-afdelingen, maar het seizoen is al bezig? Wij staan steeds open voor jou talenten. Neem gerust contact met ons op en wij brengen jou in contact met de trainers. De exacte datums van de try-out weken vind je binnenkort hier terug.

Even komen proberen vooraleer je je inschrijft?
Kom gerust langs bij de recreatieve afdeling waar je graag wil gaan trainen. Je moet ons niet verwittigen. Meld je wel 10 minuten voor aanvang aan bij de afdeling waar je graag wenst te proberen. Volharding Berchem biedt elk nieuw lid één gratis proefles aan per afdeling. Nadien kan je beslissen om je online in te schrijven. Hou er wel rekening mee dat sommige afdelingen snel volzet zijn.

Inschrijven bij Turnkring Volharding Berchem

Wanneer starten de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen?
De online inschrijvingen voor het nieuwe seizoen starten op 1 juli voor huidige leden. Vanaf 1 augustus zijn de inschrijvingen open voor iedereen. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Een afdeling is volzet. Kan ik mij nog inschrijven of op een wachtlijst plaatsen?
Zeker! Om de kwaliteit van de trainingen te garanderen, werken wij met een maximum toegelaten leden. Hierdoor zijn sommige afdelingen volzet.

Het is mogelijk om je op een wachtlijst te zetten gedurende het seizoen. Indien er dan een lid zijn lidmaatschap wijzigt of annuleert, contacteren wij je en kan je inspringen middenin het sportseizoen. Er is echter geen wachtlijst van toepassing bij de start van de inschrijvingen. De inschrijving is enkel bevestigd zodra de betaling is ontvangen. Betalen kan via het online inschrijvingssysteem = onmiddellijke bevestiging of betaling via overschrijving +/- 3 werkdagen na transactie.

Het sportseizoen is al bezig. Kan ik mij nog inschrijven?
Ja, natuurlijk! Het hele seizoen door kan je instappen bij Volharding Berchem.

Krijg ik korting op het lidgeld als ik me later inschrijf?
Begin je te trainen vanaf 1 februari? Dan wordt het afdelingslidgeld gehalveerd. Het basislidgeld blijft echter ongewijzigd.
Bijvoorbeeld: voor de Bengels is het normale afdelingslidgeld €30,00. Vanaf 1 februari wordt dat slechts €15,00. In dit geval wordt de totaalsom €50,00 (basislidgeld) + €15,00 (afdelingslidgeld) = €65,00.

Lidgeld

Volharding Berchem is een club met een visie. Een van de visie-elementen is: sport toegankelijk maken en houden voor iedereen. Lidgeld is een aspect hiervan. We houden het lidgeld zo laag mogelijk, maar bieden wel een training van uitstekende kwaliteit, dagelijks geleid door Bloso-VTS-gediplomeerde trainers. Dit kan je ook zien aan de behaalde wedstrijdresultaten en het verworven Q4Gym-kwaliteitslabel.

Lidgelden zijn geldig voor één seizoen.

Stap voor stap

Je kan kiezen tussen volgende lidmaatschappen: Gymnast en daarbij horende afdeling(en) of Vrienden Van (steunende leden). Dit is het basislidgeld, verplicht eenmalig te betalen.

GYMNAST

Lidmaatschap gymnast is de eerste stap naar je eerste trainingen.
Het basislidgeld (€50) in verplicht éénmalig per seizoen.

€50
+
AFDELINGSLIDGELD

VRIEND VAN

Wordt Vriend van en steun onze club. Daarbovenop ontvang je als Vriend van één Gym-Event toegangsticket gratis.

€25

Basislidgeld

Het basislidgeld is een eenmalige bijdrage tot het lidmaatschap “Gymnast”.

Je betaalt dus per seizoen één keer €50,00 ongeacht het aantal afdelingen waarin je traint.

Voorbeeld 1: Train je bij de Bengels? Dan betaal je één maal €50,00 (basislidgeld) plus €30,00 afdelingslidgeld Bengels = €80,00
Voorbeeld 2: Train je bij de Bengels en Precompetitie? Dan betaal je één maal €50,00 (basislidgeld) plus €30,00 afdelingslidgeld Bengels plus €45,00 afdelingslidgeld Precompetitie.

Afdelingslidgeld

Aan elke afdeling waarbij je wenst te trainen, is afdelingslidgeld verbonden. Wens je te trainen bij meerdere afdelingen, dan tel je alle afdelingslidgelden op. Schrijf je online in en alles wordt voor jou berekend. Handig, toch?

Bekijk de lidgelden per afdeling