Het is bijna september en dat betekent dat het nieuwe sportseizoen bij Turnkring Volharding Berchem dichterbij komt. Vanwege het coronavirus zijn er enkele richtlijnen die wij willen meedelen. Wij willen ook graag dat iedere persoon zich zo goed mogelijk aan de richtlijnen houdt. Dit maakt het voor iedereen een beetje gemakkelijker als we kunnen rekenen op je medewerking. Want dit seizoen zal zeker een beetje anders verlopen dan normaal.

Wanneer start het seizoen?

Door de coronacrisis zijn de stadsdiensten momenteel veiligheidsprotocollen aan het opmaken. Hierdoor moeten we de start van het seizoen even uitstellen tot nader order. We vermoeden de 3e week van september. Even afwachten dus.

Onthaal bij de eerste training

Bij de eerste trainingen is er steeds een vrijwilliger aanwezig om je vragen te beantwoorden. Spreek hem/haar gerust aan. Bewaar wel de sociale afstand (1,5m) en draag een mond-neusmasker.

Wat draag je best tijdens het sporten?

In de turnzaal draag je sportvriendelijke turnkleding en geen te losse kledij. Een simpele sportshort en een t-shirt is perfect. Een hoodie, jeans, onesie, … belemmeren het sporten.

Juwelen en piercings mogen tijdens de turnles uit veiligheidsoverwegingen niet gedragen worden. Onze trainers helpen de gymnasten bij oefeningen.

Bij recreatievegymnastiek afdelingen draag je turnpantoffels of turn je blootsvoets.

Bij conditiegymnastiek kan je sportschoenen dragen met een zool die niet afgeeft op de vloer. Je sport namelijk op turnmatten. De sportschoen mag niet bevuild zijn met modder of straatvuiligheid.

Tussenkomst mutualiteit

Vrijwel iedereen die aangesloten is bij een mutualiteit, kan een tussenkomst bekomen van het betaalde lidgeld aan de sportclub.

Normaal gezien krijg je het document om terugbetaling van jouw mutualiteit te bekomen automatisch per mail toegestuurd. Dit gebeurt meestal 1 maand na inschrijving.

Bescherming van integriteit

Gezond sporten en het creëren van een ethisch sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Wij zetten in op een verantwoord en veilig klimaat binnen de club en zorg dragen over de integriteit van de leden. Elke persoon die ervaart dat zijn of haar integriteit binnen de club wordt bedreigd kan contact opnemen met: Dana Pynaerts, Sylvia Vennekens, Frank Kouwijzer of Yvonne Dekoker. Zij staan in om elke klacht te bespreken, te behandelen en je integriteit te vrijwaren. Je kan hen bereiken via info@volhardingberchem.be.